top of page
MS Solutions

Kas ir Microsoft 365?

Updated: Sep 8, 2022


UZBŪVE


Microsoft 365 (iepriekš saukts par Office 365) ir mākonī bāzēta platforma - Microsoft programmu (turpmāk - aplikāciju) kopums.

Šis kopums ietver jau gadu desmitiem pazīstamas aplikācijas no Microsoft, kā Word, Excel, PowerPoint un tāpat salīdzinoši jaunus risinājumus, kas nodrošina mūsdienīgu saziņu, datu apmaiņu, procesu automatizāciju un pat mākslīgā intelekta izmantošanu.



Pirmkārt, platformā esošās aplikācijas ir iespējams izmantot atsevišķi noteiktai vajadzībai. Piemēram, Outlook (e-pasts) un Teams (čats, online zvani) izmantot saziņai, OneDrive (datu glabātuve mākonī) datu glabāšanai u.t.t.


Otrkārt, tās ir iespējams pielāgot un, izmantojot automātiku, savienot savstarpēji platformas ietvaros vai arī ar ārējām programmām. Šādi ir iespējams veidot uzņēmumam pielāgotus risinājumus. Piemēram, izveidot līgumu reģistru SharePoint aplikācijā, kas ir informācijas un dokumentu reģistrs. Tajā automātiski veidotos līgumu numuri, darbotos atgādinājumi līgumu reģistriem, kas sūta atgādinājumu e-pastā vai Teams. Kā arī līgumus iespējams sūtīt elektroniski saskaņot vai parakstīt pa tiešo no reģistra, izmantojot arī ārējus rīkus (piemēram, Dokobit u.t.t.). Skatiet vairāk - Iespējas ar Microsoft 365 Tādējādi Microsoft 365 ir pielīdzināms konstruktoram. Risinājumi tiek veidoti bez programmēšanas, kas ļauj risinājumus ieviest ātrāk un ar zemākām izmaksām, un tomēr precīzi pielāgojot vajadzībām.

 

Pieejamās aplikācijas Microsoft 365 platformā:


  • Word, Excel, Power Point – pieejams interneta pārlūkā, instalējams lokāli datorā un aplikāciju veidā mobilajās iekārtās. Dokumentus ir iespējams koplietot un darboties tajos vienlaicīgi.

  • Outlook – e-pasts ar 50GB kastīti un kalendāri. Plašas iespējas e-pastu pārvaldībai, automatizācijai, kalendāru koplietošanai.

  • OneDrive – datu glabātuve mākonī ar 1TB krātuvi. Piekļūstiet datiem gan no datora, gan mobilās iekārtas.

  • Teams – čats, videozvani un kopumā tāda centrāla vietne sadarbībai, kur iespējas piekļūt datiem no citām Microsoft 365 programmām.

  • SharePoint – informācijas un dokumentu reģistri sadarbībai tiešsaistē, kā arī uzņēmuma iekšējais internets jeb "intranet". Reģistri, piemēram, lietvedības dokumentiem, pamatlīdzekļiem, iepirkumu procesam, projektu vadībai, ražošanas vadībai u.c.

  • Power Automate – procesu automatizācija efektivitātei. Dokumentu saskaņošanas plūsmas, automātiskas datu saglabāšanas, pārvietošanas, paziņojumi u.c.

Citas programmas

 

DROŠĪBA


Attiecībā uz pieejām, iespējams izmantot vairāku līmeņu autentifikāciju, kā arī dažādi sekot un pārvaldīt lietotāju aktivitātes platformā kopumā. Aplikāciju un datu līmenī ir iespējams detalizēti uzstādīt, kurš un kādā veidā piekļūst pie noteiktām aplikācijām, informācijas un dokumentu reģistriem, un pat pie noteikta dokumenta. Tas ļauj detalizēti un droši pārvaldīt darbinieku iespējas, un aizsargāt uzņēmuma sensitīvo informāciju.


Attiecībā uz datu drošību. Informācijai un datiem ir pieejama versionēšana jeb iespējams skatīt iepriekšējās versijas, izmaiņas un tās arī atgriezt. Platformā dzēstie dati, dažādu līmeņu veidā, tiek uzturēti līdz pat aptuveni 180 dienām pirms tie pilnībā pazūd.

 

ILGTSPĒJA


Microsoft 365, kā viens no Microsoft prioritāriem mērķa virzieniem, pastāvīgi attīstās. Tas tiek pastāvīgi papildināts ar jaunu funkcionalitāti un iespējām, un šobrīd pat ļauj jau izmantot mākslīgo intelektu, procesu robotizāciju u.c.

Plašā Microsoft 365 izplatība būtiski atvieglo uzturēšanas un attīstības iespējas ar izstrādei pieejamo, pastāvīgi augošo izstrādātāju loku. Tāpat, jautājumu risināšanai pašu spēkiem, pieejams gan Microsoft veidots saturs, gan raksti internetā un video YouTube u.c., ko uztur un rada plašā Microsoft lietotāju komūna.

 

LICENCES


Microsoft 365 ir abonēšanas pakalpojums. Maksājiet tikai tad, kad pakalpojumu izmantojat. Maksa ir par vienu lietotāju mēneša vai gada ietvaros, atkarībā no izvēles. Licence sniedz iespēju izmantot Microsoft 365 pieejamās programmas interneta pārlūkā, instalējot lokāli datorā un mobilajās iekārtās aplikāciju veidā. Piemēram, Microsoft Office paka ir pieejama gan interneta “online” režīmā, gan instalējot datorā, gan, kā aplikācijas mobilajās iekārtās. Vairāk par licencēm un izmaksām skatiet - Microsoft 365 cenas.

 

IEVIEŠANA


Licences un to uzstādīšanu ir iespējams iegādāties no Microsoft sadarbības partneriem vai pa tiešo no Microsoft, uzstādot licences pašu spēkiem, sekojot Microsoft norādēm. Pilnvērtīgākā licence uzņēmumiem – Microsoft 365 Business Standard. Šī licence sniedz pieeju Outlook, instalēt lokālas Office (Word, Excel, PowerPoint) programmas u.c. Pēc licenču uzstādīšanas, uzņēmumam ir pieejama sava Microsoft 365 vietne (tenant). Uzņēmums tūlītēji var lietot visas pieejamās programmas un tālāk jau veidot pielāgotus, automatizētus risinājumus uzņēmuma vajadzībām, procesu pārvaldībai.

​MS SOLUTIONS specializējas Microsoft 365 izstrādē, konsultēšanā un apmacībās. Izstrāde izmantojot SharePoint, Power Automate, Power Apps, Power BI.

Sazinieties ar mums, lai varam izskatīt Jūsu vajadzības un piedāvāt optimālāko risinājumu to sasniegšanai ar Microsoft 365.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page